Ostrzeżenie: Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK

Chicza

Chicza

Naturalna, smaczna, wyjątkowa i biodegradowalna.

Finalny produkt jest chwalebnym wyjątkiem w sztucznym świecie gum do żucia..

© 2008 Consorcio Chiclero SC de RL /
Mayan Rainforest Co., Ltd.

Pierwszym etapem produkcji Chiczy jest mieszanie chicle z naturalnymi woskami - tak powstaje guma bazowa. Następnie do podgrzanej masy dodaje się organiczne słodziki (wśród których jest, między innymi, mający niski indeks glikemiczny syrop z agawy) i naturalne przyprawy. Końcowym etapem produkcji jest prasowanie i formowanie gotowych kostek gumy do żucia.

Proste, ekologiczne składniki i naturalna produkcja stanowią rzadkość w dzisiejszym świecie opanowanym przez koncerny produkujące głównie sztuczną gumę do żucia. Popularne produkty zawierają nie więcej niż 5-7% gumy bazowej, zdarza się, że są jej w ogóle pozbawione i zastąpione polimerami czyli plastikiem. W Chiczy naturalnej gumy jest aż 40%!

Swój naturalny smak oraz niepowtarzalną przyjemność żucia Chicza zawdzięcza esencji ze świeżych, dziko rosnących owoców, wonnych ziół oraz aromatycznych przypraw, a jedną z jej podstawowych zalet jest całkowita biodegradowalność. Zużyty produkt zamienia się w pył już po kilku tygodniach, dodatkowo wzbogacając skład gleby!
Chicza jest dostępna w czterech wyjątkowo skomponowanych smakach: orzeźwiająca mięta, soczysta limonka, aromatyczny cynamon i łagodna mięta.