Ostrzeżenie: Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK

JOY-DAY

Firma Living Food Sp. z o.o. jest zakładem ekologicznych produktów probiotycznych. Jej specjalnością są bezmleczne koncentraty i napoje probiotyczne serii JOY DAY.

Spółka dzięki innowacyjnym wdrożeniom w stosowaniu naturalnej biotechnologii w ciągu 4 lat działalności na rynku zyskała uznanie i zaufanie klientów. Dzięki temu jej produkty posiadają liczne wyróżnienia, w tym m.in. Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii im prof. Zbigniewa Religii w Zabrzu.

Firma Living Food promuje prozdrowotną profilaktykę, która najpewniejszą drogą prowadzi do ZDROWIA. Bierze czynny udział w programie SIŁA SERCA.

Produkty probiotyczne serii JOY DAY stały się już marką, która daje gwarancję najwyższej jakości spożywczych, bezmlecznych produktów probiotycznych, bowiem zawierają kompleks żywych kultur bakterii prozdrowotnych.

Regularnie przeprowadzane są odpowiednie badania i testy rozwojowe produktów w firmowym laboratorium. Mieści się ono w siedzibie firmy w Trzcielu. Produkcja odbywa się w Zakładzie w Grodzisku Wielkopolskim.

Cały system produkcji i kontrola produktów oparte są o procedury obowiązujące we wdrożonym systemie HACAP. Nad prawidłowym systemem i jakością produkcji czuwa wykwalifikowany i sprawdzony personel.

Firma Living Food przykłada wielką wagę do jakości produktów, do bogactwa ich bioaktywnych składników oraz do odtwarzania naturalnej witalności znajdujących się w produktach żywych kultur bakterii probiotycznych. Posiada wyniki licznych badań, które potwierdzają wskazywaną jakość, prozdrowotne właściwości i odpowiedni skład wszystkich produktów. Są one przeprowadzane w laboratoriach instytucji, z którymi współpracuje. Wśród nich są laboratoria Hamilton Poland Ltd. Sp. z o.o. , NUSCANA Biotechnika Laboratoryjna, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno Spożywczego w Warszawie oraz Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych w Kalsku.

Do badań stosuje się najnowocześniejszy w Europie sprzęt - w tym cytometry przepływowe. Cytometria przepływowa umożliwia analizę parametrów badanych komórek i wielowymiarową analizę statystycznych cech komórek (np. bakterii) w badanej próbce, co daje podstawę do odpowiednich wniosków dotyczących np. zachowania bioróżnorodności i żywotności flory bakteryjnej znajdującej się w badanych preparatach.

PRIORYTETY FIRMY LIVING FOOD:

  • Doskonała sterylność składników stosowanych do produkcji.
  • Pieczołowitość w zachowaniu mikrobiologicznej czystości produktu.
  • Kaskadowa hodowla i rozwój probiotycznej flory bakteryjnej do postaci „pierwotnie witalnej żywotności" i zdolności do dalszego zasiedlania środowiska.
  • Stabilność i doskonała jakość produktu końcowego.

Już wkrótce nowe produkty w tej kategorii. :-)